About the author

Nicola Radisis

Ο Νικολά Ραδίσης, είναι ο ιδρυτής του BeerBartender και κύριος αρθρογράφος του beerbartender.gr. Είναι Σύμβουλος Μπύρας και επιμελείται την λίστα μπύρας και αρθρογραφεί σχετικά μ” αυτή, στο House of Wine. Είναι μέλος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, του British Guild of Beer Writers και της CAMRA.

Related Articles

 • Nick Veves

  Κοίτα, αν είχα Corona, θα την έκανα γρανίτα χωρίς δεύτερη σκέψη.
  Δε θα έκανα το ίδιο πράγμα με μπύρα όμως.

  • Beerbartender

   Νικ, αυτό που με φοβίζει εμένα είναι ότι ο κόσμος που δεν ξέρει, θα αρχίσει να το κάνει και με άλλες. Φαντάσου μια Brewdog IPA σε μορφή γρανίτας…

  • Beerbartender

   Νικ, αυτό που με φοβίζει εμένα είναι ότι ο κόσμος που δεν ξέρει, θα αρχίσει να το κάνει και με άλλες. Φαντάσου μια Brewdog IPA σε μορφή γρανίτας…

 • εγώ δεν θα έκανα ουτέ την Corona γρανίτα. όλη η μαγεία είναι στις φυσαλίδες, όταν την παγώσεις χάνονται. πιο εύκολα θα έκανα γρανίτα κρασί παρά μπύρα που λέει ο λόγος. προσωπικά είμαι αντίθετος με αυτό το μάρκετινγκ τρικ της Corona

  • Beerbartender

   Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα το άρθρο Γιώργο.. »
   προσωπικά είμαι αντίθετος με αυτό το μάρκετινγκ τρικ της Corona».. Φοβάμαι ότι ενός κακού μύρια έπονται.. Συνεχίζω με τις φαντασίες: Να προσφέρουν μοναστηριακή σε γρανίτα στους κινηματογράφους..

 • Manos

  Πολύ ωραίο το άρθρο σου… Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως κατακρίνεις την επιδίωξη αύξησης κέρδους… Είναι λίγο αστείο εγώ προσωπικά εδώ και 15 χρόνια στο μαγαζί μου αυτό επιδιώκω… Με κάθε τρόπο μάλιστα… Αν κάποιος μου ζητήσει ζεστή corona ας πούμε…(λόγω του παραδείγματος σου). Δεν θα του πω «φίλε μου όχι δεν σου δίνω γιατί αλλοιώνει την γεύση…» δίνω μάλιστα και καλαμάκι στις κυρίες όταν το ζητούν για να πίνουν μπύρα και πες με τραγικό τις προειδοποιώ βεβαία… Και είμαι βέβαιος πως και εσύ το ίδιο θα έκανες στην θέση μου. Πολύ σωστά η κάθε πολυεθνική προτείνει ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος… Σε συγκεκριμένους βαθμούς όπως λογικά θα γνωρίζεις στην προσπάθεια της να διατηρήσει την ιδανική ποιότητα της εκάστοτε μπύρας… Η εναλλακτική της γρανίτας, ξεφεύγει από την λογική της μπύρας… Για μένα είναι σαν να μου λέει να την βάλω και στην μπριζόλα μου αν θέλω… – (προσωπικά την βρίσκω εκπληκτική ιδέα). Δεν είναι τρόπος σερβιρίσματος όπως το δείχνει δεν είναι marketing trick εκτός και αν είπε στον κόσμο ανεβάστε φωτογραφίες με την δική σας corona γρανίτα… και δεν βλέπω πως κάτι τέτοιο αυξάνει τα κέρδη της… Όσο για την μοναστηριακή γρανίτα σε κινηματογράφους… Δεν το θεωρώ καθόλου κακό! Αν καταφέρει κανείς να αυξήσει τα κέρδη του με κάτι τόσο κοινό – γελοίο για εμάς και εύκολο… – (προσωπικά το θεωρώ αδύνατο και όχι μόνο με το συγκεκριμένο παράδειγμα) ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!

  • Beerbartender

   Αρχικά και με κάθε ευκαιρία, κατακρίνω τον κόσμο, που δεν επιδιώκει να ενημερωθεί και τα βάζει όλα στο ίδιο καζάνι. Κατακρίνω επίσης την συμπεριφορά επαγγελματιών του χώρου, που δεν επιμορφώνονται, ώστε να ενημερώσουν με την σειρά τους, τους επισκέπτες στην επιχείρηση.
   Αν θέλεις εσύ να βάλεις την μπύρα σου στην μπριζόλα, κάνε το. Μπύρα βάζεις. Την χρησιμοποιείς για μαγειρική. Δεν είμαι κατά αυτής της χρήσης. (Σύντομα θα υπάρξει άρθρο σχετικά με την μπύρα και την χρήση της στην μαγειρική)
   Αν οι κυρίες θέλουν καλαμάκι, στην μπύρα, ας το χρησιμοποιούν, δικαίωμα τους, έστω αν είναι λάθος για πολλούς λόγους. Αν άλλοι πάλι ζητούν ζεστή μπύρα και αυτό δικαίωμα τους. Δεν το θεωρώ απόλυτα κακό..
   Το μεγαλύτερο λάθος είναι να μην σεβαστεί κανείς την διαδικασία παραγωγής, τον κόπο και το μεράκι κάποιων και να «ασελγήσει» (πάνα κατά την άποψη μου) εις βάρος ενός ποιοτικού προϊόντος όπως είναι μια μοναστηριακή μπύρα. Γιατί να θυσιάσουμε την ποιότητα, τα αρώματα, τις εκλεκτές γεύσεις μια μπύρας αυτού του είδους για την «απολαύσουμε» γρανίτα;
   Στέκομαι όμως στο άρθρο, που αφορά την εν λόγω φωτογραφία..
   Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια μπύρα πίνεται κάτω από 3-4C. Δεν μπορώ να δεχτώ την κάκιστη ελληνική συνήθεια των παγωμένων ποτηριών. Δεν μπορώ να δεχτώ να μην πίνω την μπύρα μου απ το μπουκάλι της, αλλά να την τρωω από ξυλάκι.
   Η φωτογραφία αυτή είναι στην επίσημη σελίδα της Corona στο facebook, οπότε διαφωνώ ότι δεν πρόκειται για marketing trick. Τέλος δεν θα ήθελα με τίποτα, να ζητήσω μια κρύα μπύρα κάπου και να μου φέρουν μια γρανίτα ξυλάκι και μάλιστα να την πληρώσω, όσο μια μπύρα ή να μου πουν ότι η επιχείρηση την σερβίρει με αυτόν τον τρόπο.. 😉
   Δεν κατακρίνω την επιδίωξη κέρδους, αλλά τον τρόπο και τις μεθόδους, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη τάση αυτού του είδους στην μπύρα.

   Σ” ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες. Χαίρομαι που σ” άρεσε το άρθρο. Ελπίζω να σε κάλυψα και να τα ξαναπούμε..

 • Beerbartender

  Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης, η φωτογραφία αποσύρθηκε από το facebook. Γιατί άραγε;

2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by BeerLab