Ίσως η πιο γνωστή Weiss στην Ελλάδα! Είναι στην πρώτη θέση στον τομέα διάθεσης Weiss μπύρας παγκοσμίως. Απ’ τις πρώτες σε ζήτηση.. Αρκετά συχνή παρουσία στα περισσότερα σημεία αγοράς μπύρας. Η γερμανική Erdinger έχει κερδίσει τον κόσμο της και όχι άδικα γιατί είναι μια μπύρα με ιστορία και παράδοση.
Η Erdinger είναι, όπως είπαμε η κλασσικότερη αντιπρόσωπος της weiss. Έχει το κλασσικό ξανθό θολό χρώμα, ο αφρός της είναι κρεμώδης και πλούσιος. Γλυκόπικρη, ξηρή γεύση που στο τελείωμα της είναι λίγο όξινη. Τα αρώματα που προκύπτουν είναι της μαγιάς και αρκετών φρούτων ανάμεσα στα οποία μπορεί να διακρίνει κανείς αρώματα που θυμίζουν ανανά, κίτρο και μήλο. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τα αρώματα δημητριακών που θα μας προκύψουν σίγουρα, λόγω των βασικών συστατικών της.
Η Erdinger, είναι αφροζύμωτη, απαστερίωτη μπύρα που η παραγωγή της στηρίζεται στην βύνη κριθαριού και σιταριού, στον λυκίσκο, την μαγιά και βέβαια το νερό. Παράγεται βάση παραδοσιακής συνταγής, που δεσμεύεται απ’ τον Νόμο περί αγνότητας ζύθου, της Βαυαρίας, το γνωστό Reinheitsgebot. Η μπύρα ωριμάζει για τρεις με τέσσερις βδομάδες. Όπως όλες οι Weiss περιέχει ίζημα μαγιάς στην φιάλη και επαναζυμώνεται σ’ αυτήν. Το αλκοόλ της κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Βρίσκεται στην ομάδα μπυρών που έχουν κλασσικό αλκοόλ, με 5,3%.
Είναι δροσιστική και ελαφριά. Συνοδεύει πέρα απ’ τα Βαυαρικά φαγητά με λουκάνικα, αρκετές σαλάτες και μια καλή ποικιλία τυριών. Σερβίρεται στο δικό της ποτήρι Weiss, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι το καλύτερο σε σχήμα. Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 5oC-7oC.
Παράγεται στην Γερμανία, απ την Erdinger Weissbräu. Μπύρα και ζυθοποιία έχουν το όνομα της πόλης που φιλοξενούνται, Erding. Στην Ελλάδα εισάγεται απ’ την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία είναι πρώτη σε πωλήσεις μπύρας στην Ελλάδα, σε φιάλες των 300 και 500ml καθώς και σε βαρέλι. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εισάγει επίσης και την σκούρα εκδοχή της, την Erdinger Dunkel και κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004, είχε παρουσιάσει και μια επετειακή εκδοχή της.
Ο Νικολά Ραδίσης, είναι ο ιδρυτής του BeerBartender και κύριος αρθρογράφος του beerbartender.gr. Είναι Σύμβουλος Μπύρας και επιμελείται την λίστα μπύρας και αρθρογραφεί σχετικά μ' αυτή, στο House of Wine. Είναι μέλος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, του British Guild of Beer Writers και της CAMRA.
Maybe one of the most famous Weiss in Greece! It’s in the first place in distribution of Weiss (wheat) beer globally. First on demand and its presence is frequent on most beer market points. The German Erdinger won its fans and not for nothing, because is a beer with history and tradition.
Erdinger as we said is one of the classiest representative of Weiss. It has the classic blurry blond color, while the foam is creamy and rich. The sweet, sour and dry taste, that in its end is a little bitter. The aromas that occur are yeast and fruits, while in between them someone can recognize pineapple, citrus and apple. We cannot fail to mention the flavors of cereal that will certainly arise, as it is one of its basic components.
Erdinger is a top fermented and unpasteurized beer which production is based on barley malt and of course wheat, hops, yeast and water. Its produced based on the traditional recipe, which is bound by “The Beer Purity Law” of Bavaria, known as Reinheitsgebot. The beer is aged for three to four weeks. Just like all other Weiss it contains sediment of yeast in the bottle and is being refermented in it. Its alcohol is being in medium levels. It’s been in the team of the beers that have classic alcohol levels of 5.3%abv.
It’s a refreshing and light beer, which accompanies apart of Bavarian food with sausages, lots of salads and a good cheese platter. It is served in its own Weiss glass, which has the appropriate shape. The ideal serving temperature is5oC-7oC.
It is produced in Germany through Erdinger Weissbräu. The beer and the brewery have the name of hosted town, Erding. In Greece is being imported by Athenian Brewery and it is the first beer in sales in 300ml and 500ml bottles and also in barrel. The Athenian Brewery is also importing the dark version of Erdinger Dunkel and during the period of the Olympic Games of Athens 2004, when they presented its special version.
2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by BeerLab