About the author

Related Articles

  • Andreas Irakliotis

    απο την στιγμη που παραγεται στην Ελλαδα με Ελληνικες πρωτες υλες και Ελληνες εργαζωμενους….τοτε ειναι καθαρα Ελληνικες μπιρες.Εαν θελουμε να το προχωρησουμε λιγο ακομη σαν λαος δεν ειχαμε την μπιρα σαν πρωτη επιλογη παρα το τσιπουρο και την ρετσινα,αφου ακομα δεν ξερουμε πως γραφεται ΜΠΙΡΑ Η ΜΠΥΡΑ;;;;

    • Nicola Radisis

      Σας ευχαριστούμε που προσθέσατε την άποψη σας στο άρθρο. Υπάρχουν άνθρωποι που θα διαφωνήσουν τόσο μαζί σας όσο και μαζί μας.
      Θα σταθώ όμως στο τι έχουμε σαν πρώτη επιλογή. Σήμερα, πρώτη επιλογή μας φαίνεται να είναι τα cocktails.. Ακολουθούν κάποια αποστάγματα, οι μπύρες και το κρασί. Αυτό έχει να κάνει με την γεωγραφική θέση του καθενός μας και τις εικόνες που έχει απ” την διασκέδασή του και την μόδα της εποχής. Παραδοσιακά, μαθαίνουμε απ” την ιστορία οτι οι Έλληνες προτιμούσαν το κρασί, απ” την μπύρα και γι αυτό δεν αναπτύξαμε ποτέ ως λαός κουλτούρα στην μπύρα τους περασμένους αιώνες.

      Η μπύρα ή μπίρα, είναι λέξη η οποία δεν είναι ελληνική. Ελληνική λέξη είναι ο ζύθος. Γι αυτό και ζυθοποιία, ζυθοποιός κτλ. Γράφεται με «υ» ή «ι” ανάλογα ποια μορφή της νεοελληνικής γλώσσας χρησιμοποιούμε. Στην νεοελληνική των τελευταίων χρόνων, πολλές λέξεις έχουν απλουστευτεί, ανάμεσα τους και η μπύρα.
      Σας ευχαριστούμε και πάλι

2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by Tsimenis