Νικολά Ραδίσης

Ο Νικολά Ραδίσης, είναι γνωστός και ως BeerBartender. Είναι ιδρυτής και κύριος αρθρογράφος του BeerBartender.gr.

Εισηγείται σεμινάρια σχετικά με την μπύρα, την φιλοσοφία, την κουλτούρα της καθώς και τον τρόπο που σερβίρεται. Έχει συνεργαστεί με την  μεγαλύτερη μερίδα των ζυθοποιείων και εισαγωγικών στην Ελλάδα. Σεμινάρια και εισηγήσεις σχετικά με την μπύρα έχουν φιλοξενηθεί απ την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, τον ΟΤΕΚ Αναβύσσου, το IIEK DOMI, την Food Issues, την Bar Academy Hellas (2o Bar Academy Show). Με την συνεργασία του πραγματοποίηθηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σεμινάριο για μπύρα (Beer Sommelier Course) στην Genius in Gastronomy. Συμμετέχει σε εκθέσεις και διαγωνισμούς σχετικές με την μπύρα και το bartending, είτε ως κριτής (HoReCa Beer Festival 2012, 2013, 2014) είτε ως εκπαιδευτής (HoReCa Beer Festival 2013, 2014), ενώ συμμετείχε και στην οργανωτική επιτροπή του Beer & Spirits Show 2014.

Από το 2012, είναι υπεύθυνος για τον κατάλογο μπύρας της ηλεκτρονικής κάβας House of Wine, για το οποίο αρθρογραφεί στην στήλη Beer Point. Στο παρελθόν έχει εκφράσει τις απόψεις του για λογαριασμό της μπυραρίας, Deutsche Ecke στο blog της, σαν BeerBartender. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί και σε άλλους ιστότοπους και φύλλα.

Ο Νικολά παρακολουθεί τα δρώμενα στον χώρο του bartending και της μπύρας από πολύ κοντά, εδώ και αρκετά χρόνια. Η εμπ(υ)ρία του είναι μεγάλη, αφού την δεκαετία την έχει ήδη πατήσει γερά. Στόχος του είναι η μπύρα να βρει την θέση που της αξίζει σε κάθε χώρο εστίασης, να μπορέσει να ξεφύγει απ’ τα τετριμμένα,  να αγαπηθεί και να εκτιμηθεί απ’ τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές.

Του αρέσει να πειραματίζεται με cocktail που έχουν μπύρα πειράζοντας ακόμα και κλασσικές συνταγές. Έχει παρουσιάσει ορισμένα από αυτά σε εκθέσεις και φεστιβάλ μπύρας, καθώς και σε περιοδικά του χώρου. Επιπλέον αναζητά αντίστοιχες συνταγές από συναδέλφους για να τις αναδείξει. Είναι μέλος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) και της Campaign for Real Ale (CAMRA), της Βρετανικής Συντεχνίας Αρθρογράφων Μπύρας (British Guild of Beer Writers).

Τα άρθρα του μπορείτε να τα βρείτε εδώ

2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by BeerLab