Περικλής Πιτένης

Αρθρογράφος

Ζαχαροπλάστης

Ο Περικλής Πιτένης όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει Chef (ούτε καν μάγειρας). Στην πορεία όμως, η μόνη σχέση που απέκτησε με την κουζίνα είναι ό,τι βγαίνει να το τρώει… μέχρι που ανακάλυψε τη ζαχαροπλαστική!!

Απόφοιτος διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων, τώρα (λέει ότι) κάνει στροφή στην καριέρα του και αντί να βοηθάει/κοιμίζει/οδηγεί τον κόσμο, θα τον γλυκαίνει. Από τον «Χρυσό Αιώνα του Περικλή», περνάμε στον «Γλυκό Αιώνα του Περικλή». Ως σπουδαστής ζαχαροπλαστικής πλέον, κι έχοντας ήδη παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια μέσα σε ένα χρόνο, ψάχνεται με τις γεύσεις και προσπαθεί να πειραματιστεί με το αλκοόλ στη ζαχαροπλαστική. Τα αποτελέσματα βέβαια, δεν είναι όσο πετυχημένα θα ήθελε -ή έστω πετυχημένα.

Πρώτο αλκοολούχο ποτό που έβαλε στο στόμα του ήταν η μπύρα, όταν ήταν ακόμα στην αγκαλιά της μάνας του. Η συνέχεια είναι περιττή… Μόνο που προτιμάει μπύρες τύπου Weiss και Lambic.

Τα άρθρα και τις συνταγές του, μπορείτε να τα βρείτε εδώ

2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by BeerLab