About the author

Related Articles

  • Τελικά τι παίζει με την Amstel; Χρησιμοποιούνται όντως ελληνικά προϊόντα για την παραγωγή της;

    • Beerbartender

      Θα σταθώ σ” ένα κομμάτι στ άρθρο: »
      Ειδικότερα, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι ο ισχυρισμός «φτιαγμένη τόσα χρόνια, με δικό μας ελληνικό κριθάρι» είναι πιθανό να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η μπύρα AMSTEL παραγόταν ανέκαθεν αποκλειστικά και μόνο από ελληνικό κριθάρι, γεγονός που δεν τεκμηριώθηκε επαρκώς σύμφωνα με τα παραπάνω »
      Άρα… 🙂

      • Δεν μου εξηγείς όμως. Το διάβασα αυτό και συμπέρανα πως πλέον παράγεται με ελληνικό κριθάρι ενώ παλιά όχι. Επίσης μπορείς να συμπεράνεις πως το ελληνικό κριθάρι συμμετέχει με ένα ποσοστό στο μείγμα…
        Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί λίγο αυτό… Δηλαδή:
        1. Ποιές είναι τελικά οι πρώτες ύλες της Amstel και ποια η προέλευση τους;
        2. Έχει αλλάξει η συνταγή ή οι πρώτες ύλες της τα τελευταία χρόνια;
        3. Έχει ζυθοποιείο στην Ελλάδα;

        • Beerbartender

          Αντιλαμβάνεσαι, ότι όσο περνάνε τα χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναπτύσσεται διότι Amstel και Heineken έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά (το ποσοστό στην αγορά φθίνει τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω ανάπτυξης και άλλων προϊόντων από άλλα ζυθοποιία, όπως ΦΙΞ και Μύθος). Και οι δύο μπύρες, παράγονται με την παραδοσιακή συνταγή, που επιβάλλει η «μαμά» εταιρία, στην εισαγωγική-αντιπροσωπεία Α.Ζ. και τα εργοστάσια της.
          Πριν χρόνια, λόγω αυξημένης ζήτησης κατά τους θερινούς μήνες, η Α.Ζ. δεν είχε την δυνατότητα να παράγει, ολόκληρη την ποσότητα, οπότε Amstel, παρήγαγαν για λογαριασμό της A.Z. και άλλα ζυθοποιία. Θα αντιλαμβάνεσαι, ότι κάποια συστατικά είναι ελληνικά ή ελληνικά συστατικά συμμετέχουν σε κάποιο βαθμό στην παραγωγή, σε περιόδους αυξημένης ζήτησης. Τέλος, είναι δικαίωμα κάθε ζυθοποιού να μην αναφέρει τα «κρυφά» μυστικά του προϊόντος του, τα οποία μόνο «κρυφά» δεν είναι…

2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by Tsimenis