About the author

Homebrewer

Ο Μάριος Λαγός είναι 21 ετών. Άνθρωπος με συνεχείς αναζητήσεις και πολλά ενδιαφέροντα, σπουδάζει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λατρεύει όλα τα είδη μπύρας με μια ιδιαίτερη προτίμηση στις μελαχρινές όπως Trappist, Αle και Stout! Αγαπημένες του μπύρες οι Guinness και Rochefort 10.

Related Articles

  • Sakis Tympampas

    Ωραίος! Μάριε πάντως εσύ την πέτυχες την μαύρη!!

  • Marios Lagos

    Ευχαριστώ πολύ Σάκη και έπονται ακόμα καλύτερες, να τις απολαύσουμε και να τις μοιραστούμε..

    • Nicola Radisis

      Τον νου σου… Όταν αρχίζει η αύξηση της ζήτησης, πολλές φορές χάνεται η ποιότητα.. :p

  • Nikos Kochylis

    Τα προβλήματα είναι πολλά σε οποιοδήποτε αντικείμενο προσπαθήσεις να πετύχεις υψηλή ποιότητα. Ο στόχος για μία μπύρα αναμφισβήτητα ανώτερη ποιοτικά από της αγοράς σε κάνει ικανό να τα προσπερνάς τα εμπόδια ένα τη φορά μαθαίνοντας κάθε μέρα. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε να μαγειρέψεις ένα καταπληκτικό πιάτο ή ένα υπέροχο γλυκό; Έχουμε φτιάξει και έχουμε πιει αριστουργήματα που εκτός της αδυναμίας να τα πιεις σε μία βιομηχανική παραγωγή, το κόστος τους είναι αδιανόητα (και ακατανόητα;) υψηλό, σε σχέση με το μηδαμινό μιας σπιτικής μπύρας. Μια αναφορά στην μαγεία του λυκίσκου είναι ίσως αυτό που λείπει από την καλή προσπάθεια του άρθρου, καθώς είναι το στοιχείο που οι Έλληνες δεν έχουν δοκιμάσει, παρά ελαχίστων. Το λυπηρό με την ελληνική αγορά είναι ότι ακόμα και άνθρωποι που διαθέτουν ή διοικούν ζυθοποιείο ή πουλάνε μπύρα(πλην ελαχίστων) δεν γνωρίζουν για αυτήν, με αποτέλεσμα η μπύρα να έχει διπλανή θέση με την «γκαζόζα» στο μυαλό των Ελλήνων. μπράβο για την προσπάθεια ανάδειξης ενός αντικειμένου που στερείται ενδιαφέροντος στη χώρα μας.

    • Marios Lagos

      Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά και εύστοχα σχόλια σου. Αυτός είναι και ο στόχος, να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της μπύρας με όλα τα παρακλάδια και τομείς της στην Ελλάδα. Όπως προείπα κιόλας, έπεται η συνέχεια και θα υπάρξει αναφορά στον όντως μαγικό λυκίσκο.

    • Nicola Radisis

      Να προσθέσω, ότι στην χώρα μας έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στον τομέα της μπύρας, είτε είναι εμπορική είτε σπιτική..

2014 BeerBartender - All Rights Reserved. Designed by Bliss Creative | Developed by Tsimenis